Вогнем та кров'ю, частина третя

Публікую третю порцію літописів архімаестра Гільдайна про історію Таргарієнів на Залізному Престолі Вестеросу. Це розповідь про “Танок драконів”, найстрашнішу з усобиць таргарієнівських часів, а також про події правління короля Візериса І, які їй передували і значною мірою спричинили. Дивіться файли перекладу в розділі Вогнем та кров'ю під назвою “Танечні дракони”.

Окремі фрагменти цієї інформації можна знайти у Світі льоду та вогню (розділи про королів Візериса І і Аегона ІІ), але літописи Гільдайна значно детальніші й драматичніші. Саме в цій частині книги містяться дві опубліковані раніше, а тепер значно розширені повісті: “Лукавий принц” (тепер це розділ “Драконові спадкоємці) та “Принцеса і королева” (це всі розділи, що починаються словами “Нищення драконів”).

Нагадую, що оригінальна книга Fire and Blood (том І) вийшла друком наприкінці листопада 2018 р. Я вирішив поділити перший том на чотири частини за логікою розповіді, а заразом дати читачеві можливість читати поступово. Після закінчення перекладу першого тому частини будуть об'єднані, бо досвід показав, що і одну цифрову книжку при належній обробці ілюстрацій можна зробити не надто громіздкою.